Hvad skal jeg have med?

Skolegang

• Bærbær computer (behøver ikke at være dyr)
  • Forlængerledning
  • Lommeregner
  • Tegnetrekant, lineal, passer, saks, skriveredskaber

[Det er en god ide at mærke ovenstående ting]

• Indendørssportssko med lyse såler
  • Fodboldstøvler (hvis du spiller fodbold)
  • Badmintonketcher (hvis du spiller badminton)
  • Løbesko- og løbetøj

Fritid og ture

• Rullemadras (80 cm x 200 cm), dyne, hovedpude og linned
  • Cykel-gerne gammel, men funktionsdygtig
  • Blåt sygesikringsbevis (Gyldigt hele skoleåret)
  • Gult sygesikringsbevis (Gyldigt hele skoleåret)
  • Pas (Gyldigt ved skolestart)

Følgende ting må du medbringe

• Møbler og ting til dit værelse
  • Musikanlæg
  • Elkedel og kaffemaskine

OBS! Skolen påtager sig intet erstatningsansvar for bortkomne eller ødelagte ting.

Følgende ting må du ikke medbringe

• Fjernsyn
  • Stationær computer
  • Kæledyr
  • Køleskab
Sygdom

Hvis du er syg

Ved sygdom skal eleven møde hos vores ”sygeplejerske” kl. 7.30 efter morgenløb. Det er Bente, der er ”sygeplejerske”. Bente er ikke uddannet sygeplejerske, men har selv teenagebørn og er rigtig god til at tilse de unge.

Kl. 7.30 får eleven en snak med Bente, får målt temperatur osv. I nogle tlfælde bliver eleven så lagt syg. Det betyder, at man skal være på sit værelse hele dagen og at man får bragt mand op.

Om formiddagen besøger Bente de syge på værelset og sikrer at e har vand, medicin m.m. Endvidere kommer der en voksen på besøg om eftermiddagen.

Vi vil gerne hjælpe vores elever til at sygefraværet er så lavt som muligt. Det er Bente der har kontakt til vores lægehus og bestiller tid hos lægen, hvis det er nødvendigt. Er der tale om et længere sygeforløb ringer Bente til jer og konfererer om eleven eventuelt skal ligge syg hjemme. Der føres journal over elevens sygdom og over de piller vi udleverer til eleven.

Piller og medicin

Skolen har smertestillende piller (Panodil) og maveregulerende piller (Paragurt) i vores medicinskab. Bruger eleven medicin skal skolen vide det og medicinen skal stå i medicinskabet.

OBS! Der må ikke opbevares medicin på værelset.

Sygetransport

Hvis eleverne skal til vores lægehus, tager de selv bussen. Hvis de skal på skadestuen har skolen en ordning, hvor vi sørger for transport.

Hjertestarter & førstehjælp

Skolen råder over en hjertestarter. Den hænger i indgangen ved administrationen. Vi har af flere omgange haft førstehjælpskursus tilpasset vores elevgruppe for medarbejderne.

Hygiejne m.m.

Personlig hygiejne

Du er selv ansvarlig for din personlige hygiejne. Du skal selv købe tandpasta, shampoo, sæbe m.m. Alle elever har adgang til badefaciliteter og der er varmt vand hele tiden.

Tøjvask

Skolen stiller vaskemaskiner til rådighed, men du skal selv have vaskepulver med. Det kan godt være en stor udfordring for unge at få vasket tøj selv, men det er en god lære- og selvstændighedsproces.

Værelser

På Skovbo har vi 3 og 4-mandsværelser, samt et enkelt 5-mandsværelse. Fordelingen af værelserne sker af medarbejderne.

Du har sammen med dine værelseskammerater ansvar for at dit værelse er opryddet og rengjort hver dag. Det skal være i orden inden undervisningen starter og om fredagen er der grundig rengøring af værelset.

Alle værelser er møbleret med senge, skabe, skrivebord og loftslamper.

Diverse

Post

Skolen modtager post inden kl. 12.00 på hverdage. Dine egne frankerede breve kan afleveres inden kl. 10.00 på kontoret, så sørger Tina og Jane for at de kommer med posten.

Nøgler

Du får udleveret en nøgle til dit værelse og skab, samt en nøgle til dit blå skab. (nøgler erstattes med 200 kr. ved bortkomst). Sørg altid for at have dine penge og værdigenstande låst inde.

Mobiltelefon

Du må gerne have e mobiltelefon på skolen. Der er visse regler forbundet med brug af mobiltelefonen bl.a. må den ikke bruges i måltids- og undervisningssituationer.

Forsikring

Skader på solens ejendom, der forvoldes af elever skal erstattes. Ikke alle forsikringsselskaber er villige til at indgå i erstatningsansvaret. Vi anbefaler, at hjemmet hos sit forsikringsselskab får klarlagt om eleven er ansvarsforsikret.

Skolen har tegnet en ulykkesforsikring for eleverne. Vi anbefaler, at forældrene ikke afmelder deres egen ulykkesforsikring for eleven, da skolens er begrænset.

Skolen står for rejseforsikringer på alle udlandsture arrangeret af skolen.