Skovbo Efterskoles teaterkoncert 2017

Forestillinger

Reservering af billetter

Skoler og ungdomsklubber får gratis entré og kan reservere billetter ved at sende en mail til kontor@skovboefterskole.dk

Pris pr. billet: 50 kr. Billetten betales ved fremmøde. Dørene åbner en halv time før forestillingen starter. 

Forord

Teaterkoncerten STRANGE PEOPLE er en musikalsk teatercollage skabt af elever og lærere på Skovbo Efterskole. Teaterkoncerten henter sin inspiration fra forskellige steder: 

Prædikerens bog 7:29 i bibelen
Gud har skabt menneskene som de bør være… men de har så mange underlige ting for. 

Svend Brinkmanns bog – STÅSTEDER
Her arbejder vi med instrumentaliseringen ud fra spørgsmålet:  
Hvorfor gør jeg det? Hvorfor gør du det? Hvorfor gør I det? Hvorfor gør vi det? 
Samtidig prøver vi at give nogle bud på faste holdepunkter: 

Troen - værdigheden - ansvaret - kærligheden - tilgivelsen & døden

Vi vil gerne fokusere på, at vi er en del af noget større. At vi indgår i en dialektik mellem individ, medmennesker, natur og Gud. De enkle svar kan nogle gange komme til udtryk i SANDHEDER, vi slår hinanden med. Det være sig politiske, videnskabelige og religiøse sandheder. 

På denne måde kan sandheder komme til at skygge. Vi vil gerne et skridt dybere og lede efter sandheder, man kan GRO på og måske endda dø på. 

Vi søger famlende og tvivlende efter den store sammenhæng, som den er beskrevet i Grundtvigs salme: ”Hil dig frelse og forsoner”, hvor Gud beskrives som den dybe sammenhæng. 

Har Gud, religion, tro, værdighed, ansvar, kærlighed og tilgivelse noget at sige i en samfundsmæssig kontekst og livssituation, hvor penge, marked og vækst er mantraer - og kan disse udfordres? 

Vi vil gerne udfordre et samfund hvor:  

Politikere, embedsmænd, økonomer, erhvervsledere, præster, lærere, forældre, unge, teenagere og børn har så mange sære ting for... 

... og som filminstruktøren Woody Allen siger: "Lever som elementer i et menneskehav – en bølge, der klinger ud efter et par generationer, for derefter at give plads til nye generationer i meningsløshedens hav."