Teatermanifest


 

På Skovbo Efterskole har dramaturg Anja Ohlsen, i samarbejde med forstander Jan Dufke, udarbejdet et teatermanifest, der både beskriver deres syn på teaterarbejde og trækker tråde fra skolens værdigrundlag.

Teatermanifester har historisk set har groft sagt tit gerne ville gøre oprør mod noget eller skabe en ny fokus, fx i forhold til spillestil, skuespillerens arbejde, iscenesættelses kunstsyn osv.

Mange har arbejdet med dét, at teatrets rum også er et laboratorium, et rum, en teatersal hvor man fordyber sig og udforsker ting. Det har i vores teaterarbejdet og indvielsen af vores nye teaterhus, også inspireret os til at udarbejde et teatermanifest.

Vores Teatermanifest giver en retning for vores tænkning og fremadrettede teaterarbejde.

 
IMG_8182 (1).jpg
 

 Med vores nye Teaterhus Diamanten, og med udgangspunkt i vores Teatermanifest, har vi også et ønske om at åbne op for det omkringliggende lokalsamfund og byde indenfor et en række forskellige kultur- og teaterarrangementer.

 

Bag om teatermanifestet


Dramaturg Anja Ohlsen har sammenfattet et debatindlæg om teater og tro og hvorfor Skovbo Efterskole gerne ville lave et teatermanifest.

Du kan læse indlægget her.