Tilmelding til 'Dannelse og demokrati'-retninger

I 10. klasse har du det tværfaglige fag 'Dannelse og demokrati'. I D&D er der fire retninger, som du kan vælge imellem. Nedenunder kan du læse om de fire retninger.

GØR EN FORSKEL

Vi kommer til at arbejde med ideudvikling og iværksætteri, med primært fokus på fælleskab, medborgerskab og ”verden omkring os”. Vil du gerne være med til at tage ansvar og sætte aftryk i fælleskabet omkring dig.

DET GODE LIV

Hvad er det gode liv, og hvordan får vi fat i det? I det gode liv lærer du om dig selv og forholdet til andre. Vi skal bl.a. arbejde med kommunikation, konflikter, følelser, personlig udvikling, etik og filosofi. Faget lægger op til meget elev-inddragelse i form af cases, teambuilding og bevægelse.

Hvad mener du?

Du skal regne med at blive udfordret på dine holdninger – og hvis du ikke har nogen, så få dem dog! Vi vil diskutere en masse, helt fra hvem du er, over Folkemøde og kulturmøde til vores medansvar for verden. Dilemmaspil, diskussioner, danskhedstest, fake news, fordeling af goder, kommunalvalg – you name it.

TEATER SOM DANNELSE

Kan du lide at arbejde med teater, roller og ønsker du at dygtiggøre dig? Har du lyst til at lære/kunne mere og få udviklet dine sociale og personlige kompetencer?